Αγαπημένη μου μαμά του παιδοογκολογικού,
αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
Θέμα μας ο κ. Hickman. Αυτός ο κολλητός του παιδιού μας ο οποίος όσο βοηθάει καθ΄όλη τη διάρκεια της θεραπείας, τόσο ανυπομονούμε να τον ξεφορτωθούμε τελειώνοντας και άλλο τόσο φέρνει κατά τη διαμονή του μπελάδες...
1ος ΜΠΕΛΑΣ: Το μπάνιο.
Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται το παιδί το μπάνιο με Hickman είναι σπαζοκεφαλιά.
Δοκιμάσαμε διάφορα μέχρι να βρούμε κάτι να μη βρέχονται τα σκέλη και να μη νοιώθει και άβολα τα παιδί.
Τελικά μας βόλεψε η χρήση μικρής πετσέτας με την οποία τυλίγω τα σκέλη και δίνω στο παιδί να κρατάει, χωρίς να ακουμπάει πάνω στο σώμα.
Μετά μπαίνει στο ντουζ και κάθεται σε πλαστικό πτυσσόμενο σκαμνάκι. Βάλε και εκεί μια πετσετούλα να κάθεται στα μαλακά αν θες.
Αμέσως μετά κάνει προς τα πίσω το κεφάλι για το απαραίτητο λούσιμο (είτε είναι σε στάδιο με μαλλάκια είτε όχι) με λίγο προσοχή να μη πολυβρέχεται η γάζα χλωρεξιδίνης αν και αμέσως μετά θα ακολουθήσει αλλαγή. Μιας και το αναφέραμε...
2ος ΜΠΕΛΑΣ: Αλλαγή γάζας χλωρεξιδίνης.
Συμφωνώ με όσους σιχαίνονται αυτή την διαδικασία. Για την ακρίβεια δε μπορώ να φανταστώ κάποιον να του αρέσει να αλλάζει τη γάζα...Anyway, ιδανικά βγαίνοντας από το μπάνιο και αφού σκουπίσουμε καλά - καλά το παιδί, το βάζουμε να ξαπλώσει ανάσκελα.
Βάζουμε κάτι να του τραβάει την προσοχή από τη δουλίτσα που έχουμε να κάνουμε π.χ. tablet, dvd, tv και άλλα τέτοια αναλόγως την ηλικία. Είναι διαπιστωμένα βοηθητικό.
Εξηγούμε στο παιδί με ηρεμία ότι χρειάζεται ακινησία για λίγο, αλλά είναι πιο safe να υπάρχει και κάτι για απόσπαση προσοχής παράλληλα.
Με χειρουργική καθαριότητα και ακρίβεια ξεκολλάμε τη γάζα χλωρεξιδίνης όπως μας έδειξαν οι νοσηλεύτριες.
sos sos sos Χρησιμοποιείστε το ειδικό spray που ξεκολλάει τη γάζα πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα.
Είναι αυτό το μικρό μυστικό που κάνει τη διαφορά!
Υπάρχουν διάφορα στα φαρμακεία μεταξύ 12-20 ευρώ και κρατάει για πολλές αλλαγές.
Η αλλαγή της γάζας είναι κάτι που χρειάζεται να το κάνουμε κάθε βδομάδα και το τελευταίο που θέλουμε είναι να πονάει το ήδη ταλαιπωρημένο παιδί μας.
Όσο για σένα, σύντομα θα καταλάβεις οτι τόσο τρυφερά και όμορφα δεν θα την κάνει κανείς την ρημαδοαλλαγή και θα γίνει κομμάτι της ρουτίνας σου, φρικάροντας όλο και λιγότερο.
3ος ΜΠΕΛΑΣ: Σκέλη.
Φεύγετε με το καλό από το νοσοκομείο. Τα σκέλη πώς τα κρατάς ασφαλή, χωρίς να ενοχλούν το παιδί στο παιχνίδι, στην τουαλέτα, στον ύπνο, στην ζωή γενικότερα.;;;
Εδώ έχω να προτείνω μια λύση την οποία όταν την βρήκα πήρα μεγάλη χαρά. Ήθελα να τη μοιραστώ με όλους! Ξένοιασα! Με αυτό το κομμάτι τουλάχιστον...
Αποστειρωμένο αυτοκόλλητο επίθεμα |
Προτείνω το HYPOR DRESS
γιατί δεν έχω βρει άλλο τόσο καλό.
Αφού φορέσει το μπουστάκι το παιδί, επάνω στο ύφασμα κολλάς με τη βοήθεια του επιθέματος τα δυο σκέλη μαζί. Επειδή μια εικόνα χίλιες λέξεις έβαλα και την φωτογραφία.
Η μικρή μου βολεύτηκε τόσο πολύ με αυτό το σύστημα που δεν το βγάζει ούτε στον ύπνο της, κι ας κοιμάται μπρούμυτα.
Το ίδιο βεβαίως μπορεί να κάνει μια μαμά αγοριού στο φανελάκι του ή στο ειδικό διχτάκι εάν δε θέλει το μπουστάκι.
Έτσι και αλλιώς το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Εγώ απλώς κατευθυντήριες δίνω στην δική μας περίπτωση τί δούλεψε.
Μπας και ξενοιάσει καμιά μανούλα μια ώρα νωρίτερα από αυτά τα μη ιατρικά θέματα.
Τα Σέβη μου. 💗
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου